• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
76
  • 3-4 μελιτζάνες
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 3 κ.σ. ξίδι
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι
  • 2-3 σκελ. σκόρδο
  • Λίγη σκόνη τσίλι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • Αλάτι
  • 1 ρόδι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πρώτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC.

    Ξεκινάμε με τις  μελιτζάνες 

    Αν δεν σας αρέσει η διαδικασία καπνίσματος ή το άρωμα καπνού, απλά να τις βάλετε  σε ταψί και ψήστε τις μέχρι να μαλακώσουν καλά περίπου για 30 λεπτά.

    Αφήνουμε να γίνουν χλιαρές και τις καθαρίζουμε.

    Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

    Με πιρούνι τις λιώνουμε ή μπορούμε να τις πολτοποιήσουμε στο μπλέντερ να γίνουν αλοιφή.

    Σερβίρουμε  δροσερή, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε λίγη σκόνη τσίλι και σπόρους ρόδι, καθώς και ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.

    Συνοδεύουμε με ψητά πιτάκια.

     

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται