Εκτέλεση
Πρέπει να ζεστάνεις ελαφρά το γιαούρτι. Μην ξεχνάτε είναι χωρίς μαγιά αυτή η ζύμη.
Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και το αφήνουμε λίγα λεπτά πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει.
Εναλλακτικά αφήνουμε το γιαούρτι, για λίγα λεπτά, κοντά στο καλοριφέρ.
Μόλις ζεσταθεί το γιαούρτι μετά από 2’ προσθέτουμε μέσα το αλάτι, το μπέικιν και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε και όποιο βότανο αγαπάμε. Ταιριάζει πολύ ο άνηθος κι ο μάραθος ειδικά αν θα συνοδεύσετε λεμονάτα φαγητά. Όμως μπορείτε να βάλετε βασιλικό, δυόσμο ή κάποιο μπαχαρικό.
Ανακατεύουμε με κουτάλι.
Προσθέτουμε μέσα το 1/2 αλεύρι κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να βραχεί το αλεύρι.
Τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι.
Με το κουτάλι ανακατεύουμε να σχηματιστεί μαλακή ζύμη.
Την βάζουμε σε αλευρωμένο μπολ και την σκεπάζουμε.
Την αφήνουμε σε ζεστό σημείο το λιγότερο για 15’.
Πλάσιμο-ψήσιμο
Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο εργασίας.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τα χέρια.
Αδειάζουμε την ζύμη και με τα ακροδάχτυλα την δουλεύουμε απαλά.
Σχηματίζουμε δίσκο με διάμετρο 20 εκατοστά.
Κόβουμε σε 6 κομμάτια.
Κάθε κομμάτι το πλάθουμε δίνοντας του μικρό στρογγυλό σχήμα με πάχος 0,5 εκατ.
Αφού ετοιμάσουμε όλα τις ζύμες, τις ψήνουμε σε τηγάνι χωρίς λάδι.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Τινάζουμε το περιττό αλεύρι από την επιφάνεια τους.
Τις ακουμπάμε μέσα στο καυτό τηγάνι.
Ψήνουμε για 1’ από κάθε πλευρά μέχρι να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσουν.
Ζεστές όπως είναι τις ακουμπάμε πάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και με λίγα βότανα.