Εκτέλεση
Πρώτα βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό.
Αφού βράσουμε το κοφτό μακαρονάκι, ρίχνουμε κρύο νερό και το στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι χρειάζεται καλό στράγγισμα γιατί η τρύπα των μακαρονιών κρατάει νερό.
Βάζουμε το μακαρονάκι σε ένα μεγάλο μπολ.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το καλαμπόκι, τον αρακά, τις πιπεριές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, κασέρι, ζαμπόν, αλάτι και πιπέρι.
Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και τη μαγιονέζα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, ρίχνουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι.
Παγώνουμε τη μακαρονοσαλάτα και τη σερβίρουμε.
Επιπλέον μπορείτε να δοκιμάσετε την μακαρονοσαλάτα σε πολλές παραλλαγές όπως η κλασική ελληνική μακαρονοσαλάτα, μακαρονοσαλάτα µε μπρόκολο και αυγό, ή ακόμα μακαρονοσαλάτα με σάλτσα τυριών. Όπως και αν την δοκιμάσετε παραμένει μια αγαπημένη και καθημερινή εύκολη πρόταση για όλους!
Μπορείτε να τη συνοδέψετε με το φανταστικό κοτόπουλο πεταλούδα, όμως και μόνη της είναι ένα μίνι πλήρες γεύμα που μπορείτε να απολαύσετε όλες τις ώρες και σε κάθε περίσταση.