Μελιτζάνες τουρσί. Πικάντικη γεύση και ιδιαίτερη γεύση, που αξίζει να διατηρείτε σε ένα από τα βάζα της κουζίνας σας.

Μελιτζάνες τουρσί. Πικάντικη γεύση και ιδιαίτερη γεύση, που αξίζει να διατηρείτε σε ένα από τα βάζα της κουζίνας σας.

  • προετοιμασία 2 ώρες
  • μαγείρεμα 2 ώρες
104
  • 1 κιλό μελιτζάνες μικρές
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 6-7 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 καρότο κομμένο σε φέτες
  • λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
  • λίγα κλωνάρια σέλινου
  • 1 λίτρο ξίδι
  • 2 κ.σ. αλάτι χοντρό
  • 1 λίτρο ελαιόλαδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Aφαιρούμε πρώτα το κοτσάνι από τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε κατά μήκος σταυρωτά.

    Κατόπιν τις ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 8-10 λεπτά.

    Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε ξύλο κοπής και βάζουμε επάνω τους για μερικές ώρες ένα βάρος μέχρι να στραγγίξουν.

    Ενώνουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά μαζί, γεμίζουμε μ’ αυτά τις σχισμές της μελιτζάνας και τις δένουμε καλά με τα κλωνάρια του σέλινου.

    Βάζουμε τις μελιτζάνες σε αποστειρωμένο βάζο και περιχύνουμε το λάδι, το ξίδι και το αλάτι.

    Τις αφήνουμε για 15 ημέρες πριν τις καταναλώσουμε.

    Αν σας αρέσει το τουρσί, δείτε παρακάτω πώς θα φτιάξετε και το κρίταμο.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται