Μακαρόνια ογκρατέν με μπεσαμέλ

Δύσκολη
0:30

6

10 λεπτά

20 λεπτά

πένες ογκρατέν με τυριά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

Video

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο βραστο νερό για 2’ λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία.
  2. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και προσθέτουμε ελάχιστο βούτυρο.
  3. Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στην κρέμα μαζί με το ζαμπόν και την τριμμένη μοτσαρέλα.
  4. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με την κρέμα και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο σκεύος πυρίμαχο 22×30 ή σε μικρό ταψί βουτυρωμένο.
  5. Πασπαλίζουμε τα μακαρόνια ογκρατέν με γάλα με την κρούστα τυριού και ψωμιού.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC , στον αέρα, στην μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα το ογκρατέν για περίπου 20’.
  7. Το σερβίρουμε ζεστό όπως βγαίνει από τον φούρνο όσο ακόμα λιώνουν τα τυριά και η κρέμα διατηρεί την υγρασία της.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το τυρί, σε μια μεσαία κατσαρόλα.
  2. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά πριν τα βάλουμε στην εστία.
  3. Βάζουμε την κρέμα σε μέτρια φωτιά κι ανακατεύοντας τακτικά αφήνουμε για περίπου 7’, μέχρι να πυκνώνει και να δέσει.
  4. Αποσύρουμε, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ

  1. Ανακατεύουμε τα ψίχουλα, το τριμμένο τυρί και τον μαϊντανό.
  2. Η κρούστα είναι προαιρετική μπορείτε να την παραλείψετε.
Απόρρητο