Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο βραστο νερό για 2’ λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία.
- Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και προσθέτουμε ελάχιστο βούτυρο.
- Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στην κρέμα μαζί με το ζαμπόν και την τριμμένη μοτσαρέλα.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με την κρέμα και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο σκεύος πυρίμαχο 22×30 ή σε μικρό ταψί βουτυρωμένο.
- Πασπαλίζουμε τα μακαρόνια ογκρατέν με γάλα με την κρούστα τυριού και ψωμιού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC , στον αέρα, στην μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα το ογκρατέν για περίπου 20’.
- Το σερβίρουμε ζεστό όπως βγαίνει από τον φούρνο όσο ακόμα λιώνουν τα τυριά και η κρέμα διατηρεί την υγρασία της.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το τυρί, σε μια μεσαία κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά πριν τα βάλουμε στην εστία.
- Βάζουμε την κρέμα σε μέτρια φωτιά κι ανακατεύοντας τακτικά αφήνουμε για περίπου 7’, μέχρι να πυκνώνει και να δέσει.
- Αποσύρουμε, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ
- Ανακατεύουμε τα ψίχουλα, το τριμμένο τυρί και τον μαϊντανό.
- Η κρούστα είναι προαιρετική μπορείτε να την παραλείψετε.