Για τη βάση
Ψήνουμε τα φουντούκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά.
Αφού κρυώσουν καλά, τα αλέθουμε να γίνουν σκόνη.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε τα αλεσμένα φουντούκια σε μπολ, πασπαλίζουμε με το κακάο, προσθέτουμε τη φρυγανιά, περιχύνουμε με το μέλι και τη λιωμένη κρύα μαργαρίνη.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά να γίνουν πάστα.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι για τάρτα.
Στρώνουμε το μείγμα σαν βάση για τη νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας, φροντίζοντας να δημιουργήσουμε πλαϊνά τοιχώματα. Παγώνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Για τη κρέμα
Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα τη μαργαρίνη, το γάλα καρύδας και το μέλι.
Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσουν τα υλικά και αποσύρουμε.
Ρίχνουμε το κακάο και την υγρή βανίλια.
Με σύρμα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν μια πυκνή γυαλιστερή παχιά κρέμα.
Ρίχνουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση για τάρτα.
Ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη του κουταλιού.
Παγώνουμε τη νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας να σφίξει ώστε να μπορούμε να κόψουμε κομμάτια.
Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές για μοναδικά νηστίσιμα γλυκά.