• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
189

Για τη βάση

  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 8 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 1 συσκ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1½ συσκ. μπισκότα
  • 1/4 φλ. κονιάκ

Για τη κρέμα

  • 1200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 200 γρ. φρέσκο γάλα
  • 1 βανίλια
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 10 φύλλα (των 2 γρ. έκαστο) ζελατίνα
  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος

Για το γαρνίρισμα

  • Φράουλες
  • Λιωμένη σοκολάτα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Το μίγμα για τη βάση

    Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά, το βούτυρο να λιώσει.

    Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε με κουτάλα να ενωθούν.

    Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά.

    Προσοχή, δεν βράζουμε το μίγμα, απλά το ζεσταίνουμε για να διαλυθούν τα υλικά.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Προσθέτουμε το κονιάκ.

    Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη), τα προσθέτουμε στο μίγμα.

    Ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μπισκότα από το  μείγμα κι αφήνουμε να κρυώσει.

    Το στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι, πιέζοντας ώστε να μην υπάρχουν κενά.

    Το παγώνουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

    Η κρέμα

    Σε ένα μπολ με κρύο νερό βυθίζουμε τις μισές ζελατίνες να μαλακώσουν για 5 λεπτά.

    Σε μια κατσαρόλα μικρή με χοντρή βάση ρίχνουμε την μισή κρέμα, το μισό γάλα, τη μισή ζάχαρη και την βανίλια και τα αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού.

    Μόλις αρχίσει να φουσκώνει  αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

    Αφαιρούμε τους καρπούς της βανίλιας με μαχαίρι και τους προσθέτουμε.

    Στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και τις ρίχνουμε μέσα, ανακατεύοντας με σύρμα με γρήγορες κινήσεις για να διαλυθούν.

    Την αδειάζουμε  στο τσέρκι με την παγωμένη βάση.

    Παγώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να σταθεροποιηθεί.

    Με τα υπόλοιπα υλικά της, ακολουθώντας τις ίδιες οδηγίες και αφού φτιάξουμε την κρέμα, όπως είναι ζεστή, προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα.

    Ανακατεύουμε να λιώσει.

    Αδειάζουμε με προσοχή πάνω στην επιφάνεια

    Την ξανά παγώνουμε  να σφίξει.

    Γαρνίρουμε  με φράουλες βουτηγμένες σε σοκολάτα.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται