Πανευρωπαϊκή διάκριση για την Περ.Νοτίου Αιγαίου στο δρόμο για Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης το 2019

Τον τίτλο του Ευρωπαίου Νέου Σεφ (European Young Chef) για το 2016 απέσπασε ο Ρόδιος σεφ Σταμάτης Μισομικές, που συμμετείχε στον διαγωνισμό, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης το 2019.

1

Ο ταλαντούχος νεαρός σεφ, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων Δωδεκανήσου,  εξασφάλισε το πρώτο βραβείο συμμετέχοντας με το πιάτο του “Σαλάς, η χαρά της γέννησης”, με τον διεθνούς φήμης και πολυβραβευμένο σεφ Joan Roca, να ηγείται της κριτικής επιτροπής.Με υλικά από όλα σχεδόν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, όπως ντοματάκι Σαντορίνης, κάπαρη από τη Ρόδο, σαφράν από την Αστυπάλαια, Συμιακό γαριδάκι κ.α. ο ταλαντούχος σεφ κατάφερε να ενθουσιάσει την κριτική επιτροπή, ξεπερνώντας μάλιστα σε βαθμολογία σεφ από χώρες που έχουν μακρά παράδοση στην υψηλή γαστρονομία.

2

Οι δέκα φιναλίστ που συμμετείχαν στον διαγωνισμό προέρχονταν απο την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, τη Δανία, την Ολλανδία, την Ιρλανδία, τη Ρουμανία, τη Φινλανδία και τη Σλοβενία. Την δεύτερη θέση κατέκτησε η Ολλανδία και την τρίτη η Ιταλία.

3

Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα σε όλες τις Ισπανικές εφημερίδες και τις ιστοσελίδες, φιγουράρει η νίκη του Έλληνα σεφ, η δημιουργία του οποίου βασίστηκε σε 19 συστατικά από διάφορα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Σκοπός του ήταν, με την ανάμειξη των συστατικών αυτών, να αναδείξει τις τοπικές γαστρονομικές παραδόσεις της Aegean Cuisine. Ιδιαίτερη σημασία στον διαγωνισμό είχε και η αφήγηση ως θεμελιώδες στοιχείο που χαρακτηρίζει κάθε πιάτο και αναδεικνύει ταυτόχρονα τον πλούτο των γεύσεων.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος συνεχάρη τον κ. Μισομικέ για την επιτυχία του καθώς και την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων Δωδεκανήσου για  την επιλογή της να εκπροσωπήσει το Νότιο Αιγαίο  ο ταλαντούχος Ροδίτης σεφ.

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται