Πολλές φορές μπερδευόμαστε όταν πηγαίνουμε στον χασάπη μας ή σε όποιο κατάστημα προμηθευόμαστε κρέας, σχετικά με το ποιο κομμάτι χοιρινού κρέατος πρέπει να πάρουμε για το φαγητό που αποφασίσαμε να κάνουμε. Θα σας απαντήσω όλα τα ερωτήματα και τις απορίες που έχετε, εξηγώντας σας απλά και κατανοητά την ανατομία του χοιρινού κρέατος, ποια είναι τα μέρη του χοιρινού και ποιοι είναι οι σωστοί τρόποι μαγειρέματος για το κάθε κομμάτι.
Το χοιρινό κρέας, που επιλέγουμε κάθε φορά, μπορεί να προέρχεται από:
- Χοιρίδιο γάλακτος, το οποίο μπορεί να είναι αρσενικό ή θηλυκό μέχρι 20 κιλά,
- Γουρουνοπούλα, θηλυκή, άνω των 20 κιλών,
- Γουρουνόπουλο, αρσενικό (ευνουχισμένο) άνω των 20 κιλών.
Όποιο κομμάτι χοιρινό κρέας κι αν επιλέξετε θυμηθείτε ότι το χοιρινό πρέπει να έχει απαλό ροζ χρώμα και να μη φαίνεται καθόλου αίμα. Κίτρινο ή καφέ χρώμα στο χοιρινό σημαίνει κακή ποιότητα και μη γευστικό κρέας.