Καμμενο φαγητο!
Σας έχει τύχει να αφαιρεθείτε και να σας καεί το φαγητό;
Και το αποτέλεσμα; Καμμένα λίπη, κολλημένα στον πάτο της κατσαρόλας και κάρβουνο παντού!
Παρακάτω θα δείτε τον τρόπο να απαλλαγείτε από τα καμένα λίπη, σε 10 λεπτά, με ελάχιστο τρίψιμο και μάλιστα με προϊόντα που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας.
Τι θα χρειαστούμε
- 1 ποτήρι ξύδι
- 2 κ/σ μαγειρική σόδα
- 1 ποτήρι νερό (ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού
- ένα σκληρό πράσινο σφουγγάρι
- και φυσικά το σκέυος που χρειάζεται καθάρισμα
Πώς θα το κάνουμε
Καλύπτουμε τον πάτο του τηγανιού με νερό.
Προσθέτουμε το ξύδι.
Τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το νερό να πάρει μια βράση. Ή αν πρόκειται για κάποιο πυρέξ ή ταψί, βράζουμε πρώτα το νερό και το ρίχνουμε στο σκεύος, προσθέτοντας τα ξύδι και μαγειρική σόδα και ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
Αφαιρούμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα. Προσοχή θα αφρίσει πολύ.
Αδειάζουμε το νερό και τρίβουμε με το σφουγγάρι, άμα χρειαστεί προσθέστε και λίγη ακόμα σόδα.
Αν κάποιος λεκές επιμένει, τρίψτε τοπικά με μία πάστα που θα φτιάξετε από μαγειρική σόδα και μερικές σταγόνες νερό. Αφήστε την πάστα στον λεκέ για λίγο και συνεχίστε το καθάρισμα.
Αυτή η μέθοδος με το ξύδι είναι πολύ πιο γρήγορη και αποτελεσματική από την παραδοσιακή μέθοδο με σόδα και νερό. Αυτή η μέθοδος κάνει θαύματα και για τα επίμονα λίπη.
Με αγαπη Αργυρω