Το ρόδι συνδέεται με πολλές ευεργετικές ιδιότητες.
Το ρόδι είναι ένα φρούτο με πολλά οφέλη που αποτελεί superfood μιας και έχει πολύ σημαντική διατροφική αξία. Για αυτό το ρόδι είναι γνωστό για τις σπουδαίες ιδιότητες που φέρει. Έχει την μορφή αγκαθωτού θάμνου και οι καρποί του ωριμάζουν το φθινόπωρο και συλλέγονται πριν ξεκινήσουν οι βροχές. Στο εμπόριο υπάρχουν διάφορες ποικιλίες, οι οποίες διαχωρίζονται ανάλογα με την οξύτητά τους. Υπάρχουν γλυκά, ημίγλυκα και ξινά. Επίσης και ο χυμός από ρόδι έχει σημαντικές ιδιότητες για τον άνθρωπο και καταναλώνεται ευρέως.
Συνώνυμο της καλοτυχίας, της γονιμότητας, της ομορφιάς και της ευτυχίας, το ρόδι βρίσκεται πάρα πολλά χρόνια στη λίστα με τα πιο σημαντικά φρούτα που επιλέγουμε κυρίως για τα οφέλη του στην υγεία μας. Για τις βιταμίνες του αλλά και για όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες, το ρόδι θεωρείται μάλιστα και υπερτροφή. Η αγαπημένη αυτή γεύση με τα απίστευτά καλά που μας προσφέρει, οδήγησε τον άνθρωπο να το εντάξει σε πάρα πολλές συνταγές.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που από την αρχαία Ελλάδα το τιμούσαν ιδιαιτέρως κυρίως γιατί είχαν “ανακαλύψει” τα οφέλη του. Θεότητες μάλιστα όπως της Ήρας, της Αθηνάς και της Αφροδίτης, είχαν ως σύμβολο τους το ρόδι. Θυμηθείτε επίσης πόσες φορές σπάμε ρόδια σε γάμους και την Πρωτοχρονιά, κυρίως για να μας φέρει καλοτυχία, αιωνιότητα και γονιμότητα.
Δυστυχώς όμως, πολλοί από εμάς το αποφεύγουν κυρίως γιατί το καθάρισμά του μπορεί να είναι λίγο ζόρικο. Αφού το καθαρίσουμε όμως και πιούμε το χυμό των σπόρων του ή το εντάξουμε στα φαγητά μας, θα αποζημιωθούμε μόνο και μόνο από τη γευστική και διατροφική του αξία. Πάμε όμως να μάθουμε περισσότερα για αυτό το superfood.