Τo European Young Chef Award, είναι ένας διαγωνισμός που διοργανώνεται και προωθείται από το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τέχνης και Τουρισμού (IGCAT) και το EUHT StPOL.
Πρόκειται για ένα διαγωνισμό, μεταξύ των φιναλίστ περιφερειακών διαγωνισμών από ολόκληρη την Ευρώπη, και κρίνεται από αρχιμάγειρες και διεθνείς εμπειρογνώμονες. Την περασμένη χρονιά πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήτανε ο Διεθνούς φήμης Ισπανός Chef, Joan Roca.
Στο φετινό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε αρχές Νοεμβρίου στην Βαρκελώνη, για την ανάδειξη του νέου σεφ της χρονιάς, επίσημη προσκεκλημένη και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ως Πρέσβυρά του, ήταν η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.