Όλα τα υλικά να είναι σε θερμoκρασία δωματίου.
Για καλύτερο αποτέλεσμα, αφήστε τη ζάχαρη στο λάδι να σταθεί και να μουλιάσει για 10-15΄. Έτσι, θα καραμελώσει πιο σωστά στο ψήσιμο, θα λιώσει πιο γρήγορα και θα πάρει αμέσως όγκο.
Για να γίνει πολύ αφράτο τρίψτε το καρότο σε λεπτό τρίφτη. Όσο πιο ψιλοτριμμένο είναι το καρότο, τόσο πιο σωστά θα ομογενοποιηθεί, χωρίς πολύ ανακάτεμα.
Βάζοντας μαύρη ζάχαρη η γεύση απογειώνεται και το χρώμα θα γίνει λίγο πιο σκούρο εξαιτίας της μελάσας που περιέχει. Για πιο πλούσια γεύση και άρωμα λοιπόν, βάλτε και μαύρη ζάχαρη.
Κοσκινίστε τα στερεά υλικά, όπως σε όλα.
Ρίξτε σταδιακά το αλεύρι με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Μην ανακατέψετε πολύ ώρα το αλεύρι με το υπόλοιπο μίγμα. Με το ανακάτεμα αναπτύσσεται το πλέγμα της γλουτένης. θα βγει λασπωμένο και με λαστιχένια υφή.
Το μεγάλο μου μυστικό: αφιερώστε λίγο παραπάνω χρόνο και τρίψτε το τριμμένο καρότο με λίγη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Στην ουσία με αυτόν τον τρόπο “ψήνουμε” το καρότο, το μαρινάρουμε με ζάχαρη και αλάτι, για να βγάλει όσο το δυνατόν περισσότερα αρώματα και να ομογενοποιηθεί πιο σωστά μέσα στο μίγμα.
Για πιο πλούσιο άρωμα και υγρασία αν έχετε χρόνο, μουλιάστε τις σταφίδες σε λίγο χυμό ή κονιάκ. Στραγγίστε καλά και αλευρώστε τες πριν τις ρίξετε στο μίγμα. Με αυτόν τον τρόπο θα βγάλουν δυο φορές περισσότερα αρώματα.
Λίγο τριμμένο φρέσκο τζίντζερ, θα απογειώσει το γλυκό σας.
Αφήστε το να σταθεί για 15΄ αφού το βγάλετε από το φούρνο. Βγάλτε το σε σχάρα να κρυώσει καλά.
Κόψτε αν θέλετε σε λεπτές οριζόντιες φέτες, γεμίζοντας ενδιάμεσα με κρέμα, και θα είναι πολύ εντυπωσιακό σε ύψος.