Το καλαμποκάλευρο παράγεται από την άλεση του ενδοσπέρμιου του καλαμποκιού ή ολόκληρων πυρήνων του.
Το καλαμποκάλευρο πρόκειται για λεπτή κίτρινη σκόνη με τραχεία συνήθως υφή. Περιέχει άμυλο, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Το αλεύρι από καλαμπόκι έχει γήινη, γλυκιά γεύση. Το αλεύρι καλαμποκιού έχει ιδιότητες, όπως η απουσία ή η πολύ μικρή περιεκτικότητά του σε γλουτένη που το καθιστούν ιδανικό για τις παιδικές τροφές. Παρασκευές με καλαμποκάλευρο ποικίλλουν και θα πολλές θα βρεις εδώ.