Πίσω

Ποια τρόφιμα δεν πρέπει να βάζουμε στο ψυγείο

Είναι γεγονός πως αποθηκεύοντας τα τρόφιμα μας στο ψυγείο καταφέρνουμε να τα διατηρήσουμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να τα καταναλώσουμε αργότερα. Ωστόσο υπάρχουν τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να τα βάζουμε στο ψυγείο γιατί χάνουν τις ιδιότητές τους με την ψύξη και ενδεχομένως θα χαλάσουν και πιο γρήγορα.

Δείτε παρακάτω μία λίστα από τα τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να μπουν στο ψυγείο και μάθετε πώς να διατηρήσετε τη γεύση τους και την σύστασή τους

Μήλα, αχλάδια, ροδάκινα, νεκταρίνια, κεράσια, δαμάσκηνα
Αυτά τα φρούτα διατηρούνται καλύτερα στον πάγκο της κουζίνας μας, όπου το κρύο δεν τα προσβάλει.

Εσπεριδοειδή
Η χοντρή φλούδα τους τα προστατεύει από οποιεσδήποτε συνθήκες και αν επικρατούν πάνω στον πάγκο της κουζίνας σας!

Ντομάτες
Οι ντομάτες στο ψυγείο, χάνουν τη γεύση τους και αλλοιώνεται η υφή τους.

Καφές
Μέσα στο ψυγείο χάνει τα πολύτιμα αρώματά του και ξεραίνεται.

Μέλι
Οι χαμηλές θερμοκρασίες κάνουν το μέλι να κρυσταλλώνει.

Αβοκάντο
Αν βάλετε το ένα αβοκάντο στο ψυγείο, σταδιακά αλλοιώνεται η γεύση του και η υφή του και αφυδατώνεται. Βέβαια, αν έχετε κομμένο αβοκάντο, καλύτερα να το βάλετε στο ψυγείο.

Μπανάνες
Ο κρύος αέρας του ψυγείου, μαυρίζει τις μπανάνες και τις κάνει να σαπίζουν γρηγορότερα. Αφήστε τες στον πάγκο σας, συντηρούνται καλύτερα και για περισσότερο.

Τι κάνουμε με τη μούχλα που σχηματίζεται στην επιφάνεια των τροφίμων.

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται