Είναι το βούτυρο που βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου και είναι απαραίτητο σε διάφορα μείγματα όπως του κέικ, των cupcakes ή μιας γλυκιάς πίτας. Όταν το βούτυρο είναι μαλακωμένο ανακατεύεται σωστά με τη ζάχαρη και με το χτύπημα μετατρέπεται σε μια αχνοκίτρινη κρέμα με υφή σαν σαντιγί. Αυτό το αποτέλεσμα είναι σημαντικό, γιατί λιώνει η ζάχαρη μέσα στο βούτυρο και το μείγμα ξεκινάει να διογκώνεται ήδη από το χτύπημα και έχουμε στο τέλος αέρινο, φουσκωτό και αφράτο κέικ. Πάμε να δούμε πώς να μαλακώσεις το βούτυρο;
Επίσης, το μαλακό βούτυρο είναι ιδανικό για βουτυρόκρεμα, frosting ή για αρωματικά βούτυρα. Πολλές συνταγές ζητούν μαλακό βούτυρο.