Το ταπεινό σκόρδο χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους εδώ και πάνω από 5.000 χρόνια. Ανήκει στην πραγματικότητα στις υπερτροφές, καθώς διαθέτει μοναδικές ιδιότητες για την υγεία μας.
Ο βολβός του σκόρδου περιέχει τουλάχιστον τετρακόσιες χημικές ουσίες μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και πολλές αντιοξειδωτικές, οι οποίες προσδίδουν στο σκόρδο τις εκπληκτικές, ισχυρές ιδιότητες του στην προφύλαξη των κυττάρων από τις οξειδωτικές βλάβες και στην προστασία ολοκλήρου του σώματος από την πρόωρη γήρανση.
Περιέχει επίσης μια ουσία γνωστή ως αλισίνη, στην οποία οφείλει τη χαρακτηριστική μυρωδιά του. Δεν είναι να απορούμε λοιπόν πώς κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο διαδεδομένα φυτικά συμπληρώματα που χρησιμοποιούνται για τη μείωση της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης παγκοσμίως.
Και όλα αυτά καλά! Αλλά το καθάρισμά του πολλοί θα λέγανε ότι αποτελεί μεγάλο μπελά! Και όμως υπάρχουν δύο πανεύκολοι τρόποι που μπορείτε να ξεφλουδίσετε το σκόρδο, αποφεύγοντας μάλιστα την γνωστή μυρωδιά στα χέρια!