Πάρτε το ξύσμα από τα λεμόνια (εξωτερικά) και ανακατέψτε το με λίγη ζάχαρη. Σκεπάστε με μεμβράνη κουζίνας. Αφήστε το στο ψυγείο. Θα μεταμορφωθεί σε μία υγρή κρέμα λεμονιού.
Με λίγη από αυτήν αρωματίζουμε τις μους, τις κρέμες, τα κέικ και ό,τι άλλο θέλετε. Διατηρείται στο ψυγείο για πολλές ημέρες, αφού η ζάχαρη είναι και ένα φυσικό συντηρητικό που προστατεύει τα υλικά.
Στύψτε τον χυμό και βάλτε τον σε παγοθήκες στην κατάψυξη. Κάθε φορά που θέλετε φρέσκο χυμό λεμόνι στο φαγητό ρίξτε μέσα ένα παγάκι λεμονιού.
Η κουζίνα δε θέλει πολύ κόπο, θέλει όμως τρόπο για να αξιοποιούμε όλα τα υλικά που μας χαρίζει η φύση.