Στη χώρα μας, την έναρξη του καλοκαιριού, σηματοδοτεί μεταξύ άλλων, η στιγμή που γευόμαστε το πρώτο καρπούζι της σεζόν. Εκτός από φρούτο το απολαμβάνουμε και σε συνταγές όπως η κυκλαδίτικη καρπουζόπιτα και η σαλάτα με καρπούζι. Έχει όμως περάσει περίπου ένας χρόνος από την τελευταία φορά που αγοράσαμε καρπούζι. Θυμόμαστε πώς διαλέγουμε το τέλειο καρπούζι; Ή ποια ήταν η συμβουλή που μας είχαν δώσει; Ξέρουμε όντως ή νομίζουμε ότι ξέρουμε;
Το σίγουρο είναι ότι τα καρπούζια που φτάνουν στον πάγκο του μανάβη είναι τις περισσότερες φορές αρκετά ώριμα διότι οι παραγωγοί ξέρουν πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να τα κόψουν. Επίσης ο μανάβης σας γνωρίζει την ποιότητα των προϊόντων του, γι’ αυτό αν έχετε απορίες, μπορείτε να τον ρωτήσετε.
Η σωστή επιλογή είναι τέχνη και όπως όλες οι τέχνες θέλει εξάσκηση, γι’ αυτό μην περιμένετε να τη μάθετε αμέσως. Με λίγη επιμονή, πολύ σύντομα, θα μάθετε να διαλέγετε κάθε φορά υπέροχα καρπούζια. Το μυστικό; Ένα γερό χαστούκι και μία αγκαλιά!
Δείτε παρακάτω, όλα όσα πρέπει να προσέξετε ώστε να εντοπίσετε το πιο τέλειο, το πιο ζουμερό και το πιο λαχταριστό καρπούζι.