Τυλίγουμε τα κρεατικά σε ρολό για να κρατήσουν την υγρασία τους, να έχουν ομοιόμορφο σχήμα μετά το ψήσιμο και να σερβίρονται σε ωραίες φέτες. Επίσης, με τον τρόπο αυτό συγκρατείται η γέμιση που θέλουμε να προσθέσουμε, η οποία προσδίδει έξτρα γεύση και αρώματα. Η γέμιση επιπλέον λιπαίνει εσωτερικά το κρέας με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμα πιο μαλακό. Θα χρειαστείτε σπάγκο ψησίματος.
Κρατώντας το κρέας με την πλευρά του λίπους προς τα πάνω, το χαράζουμε οριζόντια για να μεγαλώσουμε την επιφάνειά του.
Το ανοίγουμε σαν βιβλίο, να βλέπουμε μπροστά μας όλη την επιφάνειά του.
Το γυρνάμε από την πλευρά που είναι το λίπος και με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζουμε διαγώνια το λίπος, σχηματίζοντας ρόμβους.
Αναποδογυρίζουμε το κρέας ώστε να βλέπουμε την από μέσα κομμένη πλευρά. Απλώνουμε τη γέμιση σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής.
Τυλίγουμε σφιχτά το κρέας μέχρι να σχηματιστεί ένα ρολό. Με σπάγκο δένουμε κατά μήκος δύο φορές.
Κάνουμε θηλιά με το χέρι μας και την περνάμε στο κρέας. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να δέσουμε το ρολό σε όλο το μήκος του, κάνοντας θηλιές ανά 2 εκ. Στερεώνουμε το σπάγκο με ένα δέσιμο και ψήνουμε.