Πως φτιάχνω σπιτική σαντιγί χωρίς μίξερ; Μάθε εδώ τον τρόπο.
Πόσες φορές λες, να είχα λίγη σπιτική σαντιγί για τον καφέ, το milkshake, το παγωτό, το σουφλέ, ή για να γαρνίρεις ένα οποιοδήποτε κέρασμα; Όμως κατέβασε μίξερ πλύνε εξαρτήματα όλο αυτό είναι μπελάς! Σίγουρα γίνεται και στο χέρι με σύρμα σε ένα μπολ όμως θέλει δυνατά χέρια για χτύπημα.
Έχεις ένα βάζο με καπάκι;
Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτιάξεις σαντιγί χωρίς μίξερ, είναι ένα βάζο με καπάκι που κλείνει ερμητικά! Για να χτυπηθεί η κρέμα γάλακτος σε σαντιγί πρέπει η κρέμα να έχει 35% λιπαρά και να είναι παγωμένη στο ψυγείο.
Γεμίζεις το καθαρό στεγνό βάζο μέχρι τη μέση με την κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά.
Σφραγίζεις με το καπάκι και το χτυπάς όπως το σέικερ με το χέρι.
Μετά από 2-3΄ δεν πιστεύεις το αποτέλεσμα.
Με αυτό το τρόπο και χωρίς κόπο θα έχεις κάθε στιγμή έχεις κρέμα σαντιγί για να γαρνίρεις τα ροφήματα, τη φρουτοσαλάτα, το παγωτό ή τα γλυκά σου.
Μπορείς να προσθέσεις λίγη άχνη ζάχαρη, λικέρ ή βανίλια. Μπορείς να δώσεις στην εύκολη σαντιγί ό,τι γεύση θέλεις ακόμα κι ό,τι χρώμα θέλεις προσθέτοντας χρώμα ζαχαροπλαστικής.