Χρησιμοποίησε το γυάλινο βάζο με το καπάκι σαν εργαλείο στην κουζίνα σου.
Χωρίς να πιάσεις μίξερ, μπολ, μπλέντερ ή σύρμα ανάδευσης, βάλε να χτυπήσεις λαδολέμονο, σάλτσα μουστάρδας, ντρέσινγκ για σαλάτες, σάλτσα φρούτων ή να φτιάξεις ένα cocktail αλλά και καφέ φραπέ.
Στα βαζάκια που κλείνουν ερμητικά φυλάω πάντα το σκορδόλαδο που χρησιμοποιώ στα μαγειρέματα μου.
Δεν απορροφάει οσμές και είναι ιδανικό.
Αλέθω μπόλικες σκελίδες σκόρδο με αρκετό ελαιόλαδο να πολτοποιηθούν καλά.
Τα βάζω στο βαζάκι και τα φυλάω στο ψυγείο. Το σκόρδο κατακάθεται και ταυτόχρονα αρωματίζει το ελαιόλαδο. Κάθε φορά που χρειάζομαι νότες σκόρδου σε σάλτσα ή μαγείρεμα παίρνω λίγο από αυτό το λάδι και αρωματίζω τα φαγητά μου.
Συνήθως σε βάζο φυλάω τα σιρόπια που περίσσεψαν από ένα γλυκό σιροπιαστό.
Με αυτό το σιρόπι φτιάχνω τις καριόκες μου στην πρώτη ευκαιρία.
Στο σπίτι πάντα θα φτιάξω το λαδολέμονο σε βαζάκι.
γιατί γίνεται κρέμα από το χτύπημα και όσο περισσέψει θα μείνει στο βαζάκι, για επόμενη χρήση, στο ψυγείο.
Η σάλτσα για το κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο περνάει πάντα από το μαγικό βαζάκι για χτύπημα!
Όταν ετοιμάζω dressing για σαλάτα στο σπίτι, το μαγικό βαζάκι κάνει τη διαφορά στο κρεμώδες αποτέλεσμα. Το υπόλοιπο dressing φυλάσσεται στο βαζάκι για μελλοντική χρήση.
Όσο για τα cocktails, το βαζάκι είναι το ιδανικό στιγμιαίο σέικερ!
Και μην πετάξεις ποτέ ένα μισοτελειωμένο βαζάκι με μαγιονέζα, μέλι, μουστάρδα, μαρμελάδα, σάλτσα αν δεν αραιώσεις τα υπόλοιπα του βάζου.
Από εδώ και στο εξής λοιπόν θα σκεφτείς μια δεύτερη φορά πριν πετάξεις το «άχρηστο» βαζάκι σε κάποιο κάδο!
Πάρε περισσότερες ιδέες παρακάτω για να μην πηγαίνει τίποτα χαμένο στην κουζίνα σου!