Σούσι, σεβίτσε, καρπάτσιο, ταρτάρ θαλασσινών (sushi, ceviche, carpaccio, tartar), έχουν πιστούς οπαδούς και ελάχιστες θερμίδες.
Δροσερές, φίνες γεύσεις, με λίγα απλά υλικά για τους λάτρεις του είδους.
Κλασικές συνταγές για σούσι, σεβίτσε, καρπάτσιο και ταρτάρ, μια ελαφριά πρόταση για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.
Σε όλες τις συνταγές που χρησιμοποιούμε ωμά θαλασσινά, πρέπει να είναι όσο πιο φρέσκα γίνεται.
Το κοινό χαρακτηριστικό που έχουν και οι 4 συνταγές, είναι ότι το ωμό ψάρι ή θαλασσινό, μαρινάρεται για λίγα λεπτά σε υλικά που έχουν οξύτητα. Χυμό λεμονιού, λάιμ ή εσπεριδοειδών και με λίγα επιπλέον υλικά μετατρέπονται στις παρακάτω συνταγές.
Για να φτιάξεις σούσι, ταρτάρ, καρπάτσιο και σεβίτσε θαλασσινών μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο ολόφρεσκο θαλασσινό σου αρέσει, το σερβίρεις πάντα δροσερό σε κρύα πιάτα και φροντίζεις να καταναλωθεί άμεσα.