Τα σπαράγγια είναι από τα υγιεινά λαχανικά και φύονται στην χώρα μας σε πολλές περιοχές.
Σπαράγγια συναντούμε σε διάφορους τόνους του πράσινου, του μοβ αλλά και του λευκού. Τα άγρια έχουν σκούρο πράσινο χρώμα και η γεύση τους είναι μοναδική.
Κατά την γνώμη μου τα σκούρα σε χρώμα, πράσινα ή μοβ, είναι πολύ πιο νόστιμα με μεστή και πλούσια γεύση. Τα λευκά έχουν πιο απαλή γεύση και αρώματα.
Τα καλλιεργήσιμα είναι πιο χοντρά και το χρώμα τους από λευκό μέχρι ανοιχτό πράσινο, ανάλογα με τον τρόπο που καλλιεργούνται. Τα καλλιεργημένα έχουν χοντρό μίσχο και χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο βρασμού.