Ο χυμός ρόδι, η περίφημη γρεναδίνη, είναι πλούσιος σε σημαντικές για την υγεία αντιοξειδωτικές ουσίες, σε μεγαλύτερο βαθμό από άλλα φρούτα. Είναι επίσης πλούσιος σε βιταμίνη Α, και Κ. Ως χυμός δρα ευεργετικά σε νόσους που σχετίζονται με την μνήμη, όπως είναι η νόσος Alzhaimer. Βοηθάει στην υγεία της καρδιάς και στην μείωση της χοληστερόλης. Όταν καταναλώνεται το πρωί, δίνει ενέργεια και τόνωση για να ξεκινήσουμε δυναμικά τη μέρα μας. Οι ιδιότητες του χυμού είναι παρόμοιες με την κατανάλωση ολόκληρων των σπόρων. Ωστόσο, φαίνεται πως η κατανάλωση του σπόρου, μαζί με το κουκούτσι και τον φλοιό, προσφέρει περισσότερα οφέλη.
Για το πόσο χυμό ρόδι πρέπει να πίνουμε καθημερινά δεν υπάρχει όριο. Ωστόσο, όπως και με όλα τα τρόφιμα, πρέπει να υπάρχει μέτρο. Πρέπει να επιλέγουμε χυμό που είναι απαλλαγμένος από πρόσθετα και έξτρα σάκχαρα. Η προσθήκη ουσιών μειώνει σημαντικά την θρεπτική του αξία. Αξίζει να αναφέρουμε, πως υπάρχουν άτομα με αλλεργίες στο ρόδι και για αυτό θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί.
Μπορούμε να τον καταναλώσουμε σκέτο, να τον προσθέσουμε σε δροσερά smoothie, καθώς και να τον χρησιμοποιήσουμε ως μαρινάδα σε διάφορα κρέατα. Τέλος μπορούμε να τα φτιάξουμε ένα είδος μαρμελάδας για γλυκά όπως είναι το τσιζκέικ, σπιτικό λικέρ και να αποτελέσει βασικό συστατικό σε dressings για φρέσκες σαλάτες.
Προτεινόμενες συνταγές