Το σπανάκι μπορεί να διατηρηθεί σε θερμοκρασία δωματίου για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά για να το διατηρήσουμε φρέσκο και να επιβραδύνουμε τη διαδικασία αλλοίωσής του, πρέπει οπωσδήποτε να το φυλάξετε στο ψυγείο. Εκεί μπορεί να διατηρηθεί για περίπου μια εβδομάδα.
Τυλίγουμε το σπανάκι με χαρτί κουζίνας και το τοποθετούμε σε έναν περιέκτη ή σε ειδική σακούλα αποθήκευσης τροφίμων. Δείτε εδώ πως να αποθηκεύετε σωστά τα τρόφιμά σας στο ψυγείο. Φυλάσσουμε το σπανάκι στο συρτάρι του ψυγείου μας για περίπου 10 ημέρες χωρίς πριν να το βρέξουμε και χωρίς να έχει πάνω του καθόλου υγρασία. Έτσι διατηρείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εάν το σπανάκι δεν βρίσκεται σε αεροστεγές δοχείο, φροντίζουμε να μην το αποθηκεύσουμε δίπλα σε φρούτα που παράγουν αιθυλένιο, όπως μπανάνες και μήλα. Καλό είναι να αφαιρούμε φύλλα που έχουν αρχίσει να σαπίζουν, γιατί θα κάνουν και το υπόλοιπο σπανάκι να αρχίσει να χαλάει πιο γρήγορα. Επίσης, πλένουμε το σπανάκι μας μόνο πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Τέλος, μπορούμε να καταψύξουμε το σπανάκι. Εάν πρόκειται να το χρησιμοποιήσουμε μέσα σε λίγες βδομάδες, μπορούμε να το καταψύξουμε χωρίς πρώτα να το μπλανσάρουμε. Διαφορετικά, το μπλανσάρισμα είναι υποχρεωτικό, γιατί τα ένζυμα θα οδηγήσουν σε αλλοίωση της υφής και της γεύσης.