Το αγγούρι είναι ένα αγαπημένο δροσερό λαχανικό, που δεν λείπει ποτέ από κανένα ψυγείο.
Το αγγούρι αποτελεί μέρος της κλασικής ελληνικής σαλάτας και είναι ιδιαιτέρως γευστικό. Η Ελλάδα, μάλιστα, συγκαταλέγεται στις 5 ευρωπαϊκές χώρες με την μεγαλύτερη παραγωγή. Οι ποικιλίες που μπορούμε να βρούμε στο εμπόριο είναι πολλές με διαφορετική γεύση.
Επιλογή
Επιλέγουμε σφιχτά αγγούρια, χωρίς ατέλειες ή μαλακές κηλίδες, που μπορεί να υποδηλώνουν ότι έχουν αρχίσει να σαπίζουν. Θα πρέπει να έχουν σκούρο πράσινο χρώμα, χωρίς κίτρινες κηλίδες, οι οποίες αναπτύσσονται καθώς το αγγούρι ωριμάζει υπερβολικά. Όταν έχουμε την υπερβολική ωρίμανση του λαχανικού, αναπτύσσονται δυσάρεστες γεύσεις και οσμές.