Πρόκειται για την ευρύτερη κατηγορία noodles η οποία περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία σε μέγεθος και σχήμα, αποξηραμένα και φρέσκα noodles. Τα πιο γνωστά είναι οι παρακάτω:
Udon
Πρόκειται για noodles συνήθως μεγάλου μεγέθους, παχιά, κιτρινωπά τα οποία προέρχονται από την Ιαπωνία. Στην αγορά βρίσκονται σε μεγάλη ποικιλία μεγεθών και πάχους. Βρίσκονται και ως φρέσκα, στιγμιαία, ξηρά, προμαγειρεμένα, ζελατινώδη, αφυδατωμένα και κατεψυγμένα. Δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη γεύση και έχουν μαλακή και μαστιχωτή υφή. Πριν μαγειρευτούν πρέπει να βράζονται σε καυτό νερό. Χρησιμοποιούνται ευρέως στη νότια ασιατική κουζίνα. Σερβίρονται συνήθως με σούπα, αλλά και ως συνοδευτικό σε κρύα ή ζεστά πιάτα, κοτόπουλο, φύκια, μανιτάρια κ.ά. Συνδυάζονται ιδανικά με ένα γιαπωνέζικο μπαχαρικό, το miso.
Noodles με αυγό
Είναι noodles που προέρχονται από αλεύρι σίτου και κάποια ποσότητα αυγών. Είναι η πιο διαδεδομένη κατηγορία noodles. είναι γνωστά και ως κινέζικα noodles αυγού. Βρίσκονται στο εμπόριο σε μεγάλη ποικιλία σχημάτων, πάχους, μεγέθους, φρέσκα ή ξηρά. Πριν μαγειρευτούν πρέπει να βράζονται σε νερό. Χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα στην ασιατική κουζίνα ως κύρια πιάτα και συνδυάζονται ιδανικά με διάφορες σάλτσες και σούπες
Ramen noodles
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δημοφιλή γιαπωνέζικη ποικιλία. Ουσιαστικά είναι noodles αυγού. Είναι μακριά και σγουρά. Πρέπει να καταναλωθούν αμέσως μόλις βράσουν. Συνδυάζεται με σούπες, όπως η ιδιαίτερα δημοφιλής ιαπωνική σούπα ramen.