Η Pavlova είναι ένα αέρινο γλυκό με μαρέγκα. Εύκολο και οικονομικό γλυκό που γίνεται με ασπράδια αυγού και ζάχαρη και σιγοψήνεται σε χαμηλό φούρνο μέχρι να σταθεροποιηθεί και να μετατραπεί σε ένα λευκό σύννεφο τραγανής μαρέγκα.
Η αυθεντική συνταγή pavlova θέλει σωστό ψήσιμο ώστε στο τέλος να έχουμε τραγανή κρούστα εξωτερικά και ελαφρώς μαστιχωτή καρδιά.
Οι υφές της pavlova είναι αυτές που σε τρελαίνουν στην κάθε μπουκιά.
Το όνομα της οφείλεται στη Ρωσίδα μπαλαρίνα Pavlova. Η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία διεκδικούν τον τίτλο της γενέτειρας αυτού του θεσπέσιου γλυκού.
Όμως η συνταγή Pavlova όσο εύκολη φαίνεται και όσο απλά είναι τα υλικά, χρειάζεται λίγη προσοχή για να έχεις σίγουρη επιτυχία. Από την πείρα μου μέσα στις κουζίνες, γιατί φτιάχνω συχνά αυτό το γλυκό στα μενού μου, έχω εντοπίσει μερικά σημεία και θέλω να σας τα επισημάνω γιατί μπορεί κι εσείς να τα βρείτε μπροστά σας.