Καλοκαίρι και διακοπές στις Κυκλάδες είναι το όνειρο των περισσότερων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο! Το ταξίδι στα νησιά ξεκινάει από το πλοίο ή το αεροπλάνο που θα σε μεταφέρει στον προορισμό σου. Η γαστρονομία του Αιγαίου είναι πλούσια σε σύγκριση με τα λιγοστά κορυφαία προϊόντα που παράγουν τα νησιά μας.
Η κυκλαδίτικη γαστρονομία όπως συμβαίνει και με κάθε τόπο, διαμορφώνεται εδώ και αιώνες από την ιδιαίτερη μορφολογία της κυκλαδίτικης γης και το μικροκλίμα του κάθε νησιού. Όλα τα κυκλαδονήσια έχουν κοινό στη γαστρονομική τους κουλτούρα τις εξαιρετικές πρώτες ύλες, πολλές από τις οποίες έχουν αναγνωριστεί για τη διαφορετικότητά τους και πλέον ανήκουν στη κατηγορία Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.
Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά που μαγειρεύονται με χίλιους δυο ευρηματικούς τρόπους. Με τη μικρή έκτασης κτηνοτροφία των νησιών παράγονται εκλεκτά τυριά. Στα μποστάνια ωριμάζουν λιγοστά αλλά πεντανόστιμα λαχανικά, πολλά από αυτά άνυδρα. Οι χαμηλοί θάμνοι και το θυμάρι δίνουν τα αρώματά τους στο εξαιρετικό μέλι, ενώ τα υπόλοιπα αρωματικά φυτά και βότανα που φύονται εδώ κι εκεί, συμπληρώνουν με τη δική τους γευστική πινελιά.
Ταξιδεύοντας στα νησιά, θέλω να δοκιμάζετε πάντα τις τοπικές συνταγές. Μέσα από τα παραδοσιακά φαγητά των νησιών, θα πάρετε μία ιδέα για την κουλτούρα του κάθε νησιού. Άλλωστε αν δε γευτείς τον τόπο που επσκέπτεσαι, δεν τον έχεις γνωρίσει πλήρως.