Ροδάκινα, γιαρμάδες, νεκταρίνια και λεμονάτα λευκόσαρκα είναι όλα ποικιλίες ροδάκινου που σε τρελαίνουν με τους χυμούς τους και την ζουμερή αρωματική σάρκα τους.
Τα ελληνικά ροδάκινα φημίζονται σε όλο τον κόσμο μιας και η Ελλάδα είναι η τέταρτη ροδακινοπαραραγωγός χώρα παγκοσμίως. Ιδιαίτερα τα ροδάκινα ΠΟΠ Νάουσας στην Βόρεια Ελλάδα γίνονται ανάρπαστα στις αγορές όλου του κόσμου.
Τα ροδάκινα κατάγονται από την Ασία όμως εδώ στην χώρα μας το κλίμα της Ελλάδας, το έδαφος και οι καλλιέργειες στάθηκαν ιδανικά για να ευδοκιμήσουν και να αποδώσουν καρπούς μοναδικούς και σπάνιους. Τώρα, στα μέσα του καλοκαιριού, αρχίζει η συγκομιδή τους και κρατάει όλο τον Αύγουστο.
Υπάρχουν πολλές ποικιλίες ροδάκινου με διαφορές στο χρώμα της φλούδας, στην σάρκα, στο άρωμα και στην γεύση. Όλα όμως είναι ροδάκινα και χαρακτηρίζονται από τα πλούσια αρώματα και την ζουμερή σάρκα τους