Τα όσπρια κυρίως ρεβύθια και φακές, τα λαχανικά, τα μανιτάρια καθώς και οι οικονομικές πρώτες ύλες της κάθε εποχής θα είναι τάση της νέας χρονιάς.
Μετά την επέλαση της πανδημίας οι άνθρωποι σε παγκόσμιο επίπεδο επιλέγουν πιο υγιεινές τροφές αλλά και πιο θρεπτικές θωρακίζοντας έτσι τον οργανισμό τους.
Λιγότερη κατανάλωση κρέατος αλλά και αύξηση ψαριών και γενικά θαλασσινών στην διατροφη μας, προβλέπεται για το 2023 από παγκόσμιες μελέτες.
Άρα ερχόμαστε ξανά σε ένα μοντέλο διατροφής και μάλιστα παραδοσιακής ελληνικής διατροφής γνώριμο σε όλους μας γιατί με αυτό μεγαλώσαμε όσοι ανήκουμε στην ίδια γενιά, που απαιτεί όσπρια, λαχανικά και θαλασσινά μέσα στην εβδομάδα και σπανίως κόκκινο κρέας,ακριβώς όπως συνηθιζόταν παλιά.
Ο κόσμος επιθυμεί να γεύεται γνώριμες γεύσεις που τον κάνουν να νιώθει ασφαλής μέσα στην παγκόσμια ανασφάλεια που επικρατεί ,να νιώθει και να αισθάνεται οικεία. Τι πιο οικείο λοιπόν από την γεύση που μεγαλώσαμε,από τις συνταγές της γιαγιάς και της μαμάς;
Τα φυτικά προϊόντα ήρθαν για να μείνουν και να αλλάξουν τις συνήθειες μας. Δείτε το σαν αποτοξίνωση για τον οργανισμό γιατί αν δεν ακολουθείτε vegan διατροφή σίγουρα κάποια στιγμή θα νηστέψετε, αφού η ελληνική διατροφή περιλαμβάνει σχεδόν τις μισές ημέρες του χρόνου νηστίσιμες συνταγές και αποχή από ζωικά προϊόντα. Είδατε λοιπόν πόσο trend είναι τελικά η ελληνική κουζίνα και η παραδοσιακή ελληνική διατροφή;