Κάθε φορά που καθαρίζετε τη φλούδα από κάποιο φρούτο ή λαχανικό σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί πώς θα μπορούσατε να την αξιοποιήσετε και να μην καταλήξει στον κάδο των σκουπιδιών.
Βέβαια πριν φτάσουμε εκεί θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν μπορούμε να καταναλώσουμε το φρούτο ή το λαχανικό με τη φλούδα του. Μετά από ένα καλό πλύσιμο, ένα μήλο, ένα αχλάδι ή ένα αγγούρι είναι πιο υγιεινό να καταναλώνεται με τη φλούδα τους καθώς η φλούδα περιέχει αρκετές βιταμίνες και φυτικές ίνες, πολύτιμα στοιχεία για τον οργανισμό μας.
Εάν σε κάθε περίπτωση σας περισσεύουν αρκετές φλούδες, αντί να τις πετάξετε μπορείτε να τις αξιοποιήσετε διαφορετικά. Έτσι, θα είστε διπλά κερδισμένοι μιας και θα μειώσετε το περιβαλλοντολογικό σας αποτύπωμα μειώνοντας τα σκουπίδια σας αλλά και θα κάνετε και κάποιο είδος οικονομίας.
Να μερικοί έξυπνοι και αποτελεσματικοί τρόποι να αξιοποιήσετε τις φλούδες φρούτων και λαχανικών.