Η διαφορά ανάμεσα στο φρέσκο σκόρδο και στο ψιλοκομμένο σκόρδο είναι ότι το φρέσκο σκόρδο έχει ολόκληρη την σκελίδα ενώ το ψιλοκομμένο σκόρδο είναι σκόρδο τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί φρέσκο, αποξηραμένο ή συντηρημένο σε λάδι.
Όσον αφορά την γεύση σκόρδου, το ψιλοκομμένο είναι πολύ πιο έντονο στην γεύση κι αυτό γιατί όταν κόβεται το σκόρδο και ειδικά όταν ψιλοκόβεται απελευθερώνει πολύ έντονα αρώματα. Όσο πιο ψιλοκομμένο είναι το σκόρδο τόσο πιο έντονο είναι το άρωμα και πιο δυνατή η γεύση του στο φαγητό. Γι’ αυτό αν θέλετε απαλή γεύση στο φαγητό προτιμήστε ολόκληρη σκελίδα σκόρδου και όχι ψιλοκομμένη
Αν αναζητάτε περισσότερη ένταση στην συνταγή ψιλοκόψτε το σκόρδο σας τελευταία στιγμή και προσθέστε το στην συνταγή, 1/2 κ.γ. ψιλοκομμένο αντιστοιχεί σε 1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδου.