Τα ψάρια και τα θαλασσινά, αποτελούν αναμφίβολα από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας, μία από τις πιο ποιοτικές τροφές, χαμηλές σε λιπαρά και πλούσιες σε πρωτεΐνες που πρωταγωνιστούν στο ελληνικό τραπέζι.
Τα θαλασσινά τα έχουμε λατρέψει σε περιόδους νηστείας ή ειδικής διατροφής.
Εγώ πάλι, τα λατρεύω όλο τον χρόνο, γιατί τα απολαμβάνω κάθε εποχή και τα μαγειρεύω με διάφορους τρόπους. Ψητά, στην κατσαρόλα, στο τηγάνι, σε κρύες ή ζεστές συνταγές, για μεζεδάκι ή σε κυρίως πιάτο. Ευτυχώς η κουζίνα μας, έχει πολλές επιλογές για να μαγειρέψουμε τα ψαράκια και τα θαλασσινά μας.
Ποιος δεν αγαπάει το χταποδάκι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι, ή με συνοδεία φάβας ή και μόνο του ξυδάτο;