Πίσω

Καλοκαιρινό τραπέζι

Βρισκόμαστε στην πιο ωραία εποχή του χρόνου, ο καιρός έχει ανοίξει, η μέρα έχει μεγαλώσει σε διάρκεια και το καλοκαίρι έχει πια εδραιώσει την παρουσία του. Οι αυλές άνοιξαν και τα καλοκαιρινά τραπέζια είναι εδώ. Καλέσματα, συγκεντρώσεις συγγενών και φίλων απαιτούν καλοκαιρινές συνταγές που χορταίνουν, είναι εύκολες και γρήγορες που ωστόσο  δεν υπολείπονται από νοστιμιά. Ποιος πραγματικά μπορεί να μαγειρεύει με τις ώρες όταν η ζέστη φουντώνει και οι βόλτες  στις παραλίες μας κλείνουν το μάτι; Εδώ είμαστε για να σας προτείνουμε εύκολες και δροσερές συνταγές χωρίς κόπο.

Ώρα για ασυναγώνιστα λαδερά

Τα λαδερά ελληνικά παραδοσιακά φαγητά εκτός από το γεγονός πως είναι υγιεινά και θρεπτικά είναι και γρήγορα στην παρασκευή τους. Λαδερά κοκκινιστά φασολάκια, μπάμιες, γεμιστά, πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες είναι μόνο κάποια από τα πιάτα που μπορούμε να μαγειρέψουμε με τα λαχανικά της εποχής.

Ας θυμηθούμε το bbq

Ξαναστήνουμε τις σχάρες, ετοιμάζουμε τα κρεατικά μας με καλοκαιρινές ελαφριές μαρινάδες και έχουμε έτσι την νοστιμιά σε ένα πιάτο. Τα συνοδεύουμε  πάντα με δροσερές σαλάτες όπως ταμπουλέ, μελιτζανοσαλάτα, ντάκος ή απλώς με μια  πλούσια χωριάτικη σαλάτα. Αν πάλι επιθυμούμε λιγότερο μαγείρεμα μπορούμε να ετοιμάσουμε μία κρύα μακαρονοσαλάτα με πένες ή με μαγιονέζα και γιαούρτι ή ακόμα νόστιμη ρυζοσαλάτα,  γρήγορα πιλάφια όπως πιλάφι με γαρίδες και  έχουμε  ένα έτοιμο ελαφρύ γεύμα μέσα σε ελάχιστα μόλις λεπτά.

Δροσερά γλυκά

Τι καλύτερο από γλυκά δροσερά και γρήγορα που σε δροσίζουν χωρίς όμως να είναι δύσκολα και μπελαλίδικα; Γιαουρτογλυκά και γλυκά με καλοκαιρινά φρούτα μπορούν να δώσουν την λύση στην κλασσική απορία, και τώρα τι τρώμε μετά το γεύμα μας; Γλυκά ψυγείου όπως για παράδειγμα  το γλυκό με γιαούρτι με ζελέ ανανά και για εκείνους που επιθυμούν πιο πλούσιες  και κρεμώδεις γεύσεις πανακότα με γιαούρτι. Για τους λάτρεις των φρούτων που θέλουν και το επιδόρπιο τους να περιέχει φρούτα παγωτό ροδάκινο, μους ροδάκινο ή απλώς γιαούρτι περιχυμένο με γλυκό του κουταλιού φρούτων, βερίκοκου, καρπούζι, πεπόνι και ό,τι άλλο βάζει ο νους. 

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται