Τα κονκασέ ντομάτας είναι καθαρή σάρκα, χωρίς σπόρους. Είναι ιδανικά για γαρνίρισμα ή για παρασκευές γρήγορης σάλτσας στο τηγάνι. Μπαίνουν σε συνταγές με ωμό ψάρι και θαλασσινά όπως το ceviche αλλά και για κάθε είδους συνταγή που ζητάει γαρνίρισμα ντομάτας. Είναι ιδανικά για μακαρονάδα αλλά και ριζότο. Ταιριάζουν πολύ και σε ορεκτικά.
Αν η ντομάτα έχει χοντρή φλούδα πρέπει να την μπλανσάρουμε και να την αφαιρέσουμε. Αν έχει λεπτή φλούδα και πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε ωμή παρασκευή μπορούμε να παραλείψουμε το ξεφλούδισμα.
Είναι ιδανικά για φινίρισμα πιάτων και γαρνίρισμα dip.
Μπορεί να είναι κομμένα σε λωρίδες ή κομμένα σε μικρά ή μεγάλα καρέ ανάλογα την χρήση για την οποία τα προορίζουμε. Αν πρόκειται για γαρνίρισμα πιάτων μπορούν να κοπούν μα μικρά κουπ πατ σε ότι σχήμα θέλουμε.
Δες πώς φτιάχνουμε φιλέτα ντομάτα κονκασέ εδώ: