Τα ντοματίνια κονφί είναι μια εύκολη συνταγή με ελάχιστη προετοιμασία που μας επιτρέπει να συντηρήσουμε τα ντοματίνια για πολύ καιρό.
Χρειάζεται σιγανό ψήσιμο στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για αρκετή ώρα. Τα ντοματίνια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό κάνουμε κονφί, χρειάζεται μπόλικο ελαιόλαδο. Ψήνεται δηλαδή το υλικό σε χαμηλή θερμοκρασία για αρκετή ώρα μέσα σε ελαιόλαδο.
Μυρωδικά όπως θυμάρι, δεντρολίβανο, ρίγανη και πιπέρι, σκόρδο, ζάχαρη συνήθως μπαίνουν στο κονφί για περισσότερο άρωμα και νοστιμιά.
Τα ντοματίνια μπορούν να γίνουν κονφί ολόκληρα ή κομμένα στη μέση. Αν είναι μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στη μέση.
Αν τα ντοματίνια έχουν κοτσάνι μπορούμε να το αφήσουμε μέσα στο ταψί για περισσότερο άρωμα
στο confit.