Ο πελτές ντομάτας, σπιτικός πελτές ή εμπορίου, προστίθεται σε μία συνταγή για να ενισχύσει τη γεύση της ντομάτας.
Ο πελτές έχει συμπυκωμένη γεύση και άρωμα ντομάτας. Γι’ αυτό ακόμα και μία κουταλιά πελτέ ντομάτας, απογειώνει το κοκκινιστό μοσχάρι, τη σάλτσα κιμά κλπ.
Πελτές σωταρισμένος ή αραιωμένος;
Παλιά στην κουζίνα, συνήθιζαν να αραιώνουν τον πελτέ ή πάστα ντομάτας με νερό και να τον προσθέτουν στο φαγητό.
Ο πιο σωστός τρόπος για να προσθέσεις πελτέ ντομάτας σε ένα φαγητό, είναι να τον σωτάρεις με ελαιόλαδο για 1′ ανακατεύοντας συνεχώς. Έτσι, το άρωμα και η γεύση της ντομάτας γίνονται πολύ πιο έντονα σε μία συνταγή.
Μετά, προσθέτουμε υγρό, κρασί, ζωμό, ή νερό και συνεχίζουμε τη συνταγή.
Δοκιμάστε αυτό το μυστικό για τον πελτέ ντομάτας και θα έχετε πιο πλούσια γεύση και άρωμα ντομάτας αλλά και πιο δεμένη σύσταση στις σάλτσες.
Δείτε το σε βίντεο εδώ:
Ακόμα, μάθε πώς να φτιάξεις την πιο νόστιμη σάλτσα ντομάτας με όλα τα μυστικά της εδώ:
Μοιράσου το
Όλα θα τα βρεις στο argiro.gr
κάνε τώρα ΕΓΓΡΑΦΗ για να
1. Αποθηκεύεις τις αγαπημένες σου συνταγές σου
2. Να ανεβάζεις τις δικές σου
3. Να βαθμολογείς τις συνταγές που σε κέρδισαν
4. Να λαμβάνεις τα υλικά των συνταγών με email & πολλά άλλα