Πίσω

Καρολίνα ρύζι στη συνταγή: Μάθε που το χρησιμοποιείς

Όταν θέλεις να γεμίσεις λαχανικά στην κατσαρόλα ή στο ταψί, Καρολίνα ρύζι είναι αυτό που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο αρκεί να το διαχειριστείς σωστά.

Για να μη σου λασπώνει το ρύζι, να το ξεπλύνεις καλά σε ένα σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό για να φύγει όλη η επιφανειακή κόλλα του (άμυλο). Μετά στύψε πάνω του ένα λεμόνι κι ανακάτεψε να πάει παντού. Με τον τρόπο αυτό  θα παραμείνει σπυρωτό και ας είναι Καρολίνα.

Επίσης η Καρολίνα απορροφά τα λίπη και είναι ιδανικό για φαγητά  που δεν τα στραγγίζεις.

Δεν προτείνεται για ριζότο, γιατί ο κόκκος του δεν είναι πολύ ανθεκτικός στο ανακάτεμα και σπάει γρήγορα.

Αν έχετε το χρόνο να το ξεπλύνετε καλά από το άμυλο του και να το μουλιάσετε για καμιά ώρα, τότε το πιλάφι σας θα γίνει σπυρωτό και υπέροχο. Σας είπα είναι το αγαπημένο μου και το χρησιμοποιώ σχεδόν παντού.

Το πιλάφι με Καρολίνα πρέπει να σερβίρεται αμέσως μόλις μαγειρευτεί για να μη λασπώσει, λόγω του μεγάλου βαθμού διόγκωσής του.

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται