Υλικά σε θερμοκρασία δωματίου
Από τα πιο σημαντικά μυστικά για να έχεις το καλύτερο του κόσμου είναι πως όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Τα παγωμένα υλικά, μπορούν να κάνουν το μίγμα να σβολιάσει.
Μην ξεχνάτε ότι το ζύγισμα των υλικών σε ζυγαριά ακριβείας, ιδιαίτερα για τις γλυκές παρασκευές, είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να έχετε το πιο νόστιμο αποτέλεσμα.
Βούτυρο, αυγά και γάλα
Διαλέξτε το καλύτερο υλικό σε κάθε είδος. Φρέσκα αυγά και αρωματικό βούτυρο, γάλα πλήρες είναι απαραίτητα για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Τα λιπαρά σε ένα μίγμα με αλεύρι βοηθούν στην διάσπαση της γλουτένης και στην σωστή κατανομή της στο μίγμα.
Τα ολόφρεσκα υλικά δίνουν την καλύτερη γεύση και το καλύτερο αποτέλεσμα του κόσμου.
Το βούτυρο πρέπει να έχει μαλακώσει ώστε να αναμιχθεί σωστά με τα υπόλοιπα.
Η καλύτερη λύση για να μαλακώσει σωστά είναι να το αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες.
Έτσι, θα έχει σωστή θερμοκρασία χωρίς να έχει λιώσει.
Η γεύση του
Αν η εκτέλεση ζητάει ξύσμα φρούτων, πρέπει να φροντίσουμε να προμηθευτούμε ακέρωτα φρούτα.
Εάν αντικαταστήσουμε την κάψουλα βανίλιας με υγρή η διαφορά στη γεύση είναι αισθητή.
Επίσης, μην ξεχνάτε ότι μια πρέζα αλάτι εδώ όπως και σε όλα τα γλυκά, απογειώνει τη γεύση.
Αλεύρι
Συνήθως, χρησιμοποιούμε τον τύπο που φουσκώνει μόνο του, για όλες χρήσεις ή μαλακό.
Πρέπει να έχει χαμηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης γι’ αυτό τα παρασκευάσματα που φτιάχνουμε είναι πιο αέρινα.
Τα στερεά υλικά πρέπει να είναι κοσκινισμένα, αν γίνεται και δύο αν γίνεται.
Χρόνος ψησίματος
Μόλις ετοιμάσετε το μίγμα μην καθυστερείτε καθόλου. Βάλτε το αμέσως στον προθερμασμένο φούρνο για να ξεκινήσει άμεσα το ψήσιμο.
Τα διογκωτικά, μπέικιν και σόδα, αρχίζουν την αντίδραση του φουσκώματος και δεν πρέπει να χάνεται χρόνος αφού αναμειχθούν με τα υλικά.
Ο χρόνος ψησίματος είναι σχετικός από φούρνο σε φούρνο.
Γενικά όμως είναι ψημένο σωστά, όταν ροδίσει, φουσκώσει και ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του σκεύους.