Όλοι έχετε έρθει αντιμέτωποι με την έντονη και αψιά μυρωδιά του ξερού κρεμμυδιού κυρίως όταν το κόβουμε. Έχετε παρατηρήσει πως το κρεμμύδι μεταμορφώνεται στο μαγείρεμα και σε τίποτα δε θυμίζει η γεύση του αλλά και τα αρώματά του τον φρέσκο αμαγείρευτο βολβό. Το κρεμμύδι το σοτάρουμε για να βγάλει τα σάκχαρα του και να δώσει γλύκα αλλά και συμπυκνωμένα αρώματα σε μια συνταγή.
Σοτάρουμε σημαίνει το μαγειρεύουμε με λάδι ή βούτυρο σε ένα τηγάνι για να γίνει διάφανο.