EYKOΛΕΣ ΠΙΤΕΣ
Αυτό το τεύχος είναι εξαιρετικά αφιερωμένο σε όλους όσοι είναι πολυάσχολοι, εργαζόμενοι γονείς, μένουν μόνοι τους ή σπουδάζουν μακριά από την πόλη τους – σε όλους εκείνους, δηλαδή, που αγαπούν τις πίτες, μεγάλωσαν με αυτές και θα ήθελαν πολύ να μάθουν να τις φτιάχνουν, αλλά συνήθως δεν διαθέτουν το χρόνο ή την υπομονή. Και ο λόγος που αφιερώνω αυτό το τεύχος σε όλους εσάς είναι γιατί εδώ θα βρείτε την πιο απλή και εύκολη εκδοχή της κάθε πίτας με παρασκευές που δεν απαιτούν καμιά δεξιοτεχνία.
Σεβόμενη τον πλούτο της παράδοσής μας, αλλά και γνωρίζοντας καλά ότι οι σύγχρονοι ρυθμοί δεν μας επιτρέπουν να αφιερώνουμε όσο χρόνο θα θέλαμε στο μαγείρεμα, διάλεξα μερικές από τις πιο έξυπνες συνταγές για «ψεύτικες» ή «γυμνές» πίτες, εκείνες, δηλαδή, που δεν έχουν φύλλο, γι’ αυτό και προϋποθέτουν ελάχιστη προετοιμασία και πολύ μικρό βαθμό δυσκολίας. Έτσι, όλοι εσείς που δεν έχετε την πολυτέλεια του χρόνου, αλλά θέλετε πολύ να περιποιείστε τους αγαπημένους σας ή αγαπάτε να προσφέρετε στον εαυτό σας τη νοστιμιά μιας αυθεντικής και πεντανόστιμης πίτας, θα μπορείτε με αυτό το βιβλίο να πειραματιστείτε με διάφορες συνταγές, για κάθε περίσταση και κάθε ώρα της ημέρας.
Πιστή σε ό,τι αποκαλούμε zero food waste και έχοντας το βλέμμα μου πάντα στην ιστορία του τόπου και στις γυναίκες εκείνες που κατόρθωναν να κρατούν σπιτικό με ελάχιστα τρόφιμα, καταφέρνοντας να έχουν καθημερινά ζεστό, χορταστικό φαγητό στο τραπέζι, οι πίτες θα είναι πάντα μια από τις καλύτερες και αγαπημένες μου προτάσεις για τις μαγειρικές σας.
Ξεφυλλίστε με την άνεσή σας όλο το βιβλίο, ανακαλύψτε συνταγές που θα σας κάνουν να λαχταρήσετε ένα ζεστό κομμάτι πίτας, βρείτε επιλογές με φύλλο ή χωρίς και μπείτε στην κουζίνα με κέφι και διάθεση να καταπλήξετε τον εαυτό σας. Υπάρχει ακόμα και συνταγή με πίτα πρωτεΐνης αν ακολουθείτε συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής αλλά και χορταστική πίτα χωρίς αλεύρι αν έχετε διατροφική δυσανεξία στη γλουτένη.
Πειραματιστείτε με τη γέμιση, δείτε ιδανικούς συνδυασμούς υλικών και μέσα σε 10-15 λεπτά προετοιμασίας η υπέροχη πίτα σας θα σιγοψήνεται στο φούρνο μέχρι να ροδίσει, να καψαλιστούν οι άκρες της και να μοσχοβολήσει θαλπωρή όλη η κουζίνα σας. Τότε θα μπορείτε να την απολαύσετε με αγάπη.
Καλή σας όρεξη!
Αργυρώ
Κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 10/11/24 με το ΒΗΜΑ.