Εκτέλεση
Για το κουρκούτι
Αδειάζουμε τη μπύρα ή το ανθρακούχο σε ένα μπολ.
Λίγο λίγο ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα, να διαλυθεί.
Προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό.
Το κουρκούτι δεν πρέπει να έχει σβόλους.
Τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για 30΄.
Στο τηγάνι
Πλένουμε τα κολοκυθάκια
Αν είναι μικρά, τα κόβουμε κατά μήκος, αν είναι μεγάλα, τα κόβουμε σε φέτες.
Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να σταθούν για 15΄, να ιδρώσουν.
Στη συνέχεια, τα ταμπονάρουμε σε πετσέτα ή σε χαρτί κουζίνας, να στεγνώσουν καλά.
Βουτάμε μία μία φέτα κολοκυθιού στο χυλό.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο. Στην αρχή σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει το λάδι χαμηλώνουμε σε μέτρια προς δυνατή.
Βουτάμε τα κολοκυθάκια στο χυλό, και τα αφήνουμε για λίγο πάνω από το μπολ να στραγγίσουν.
Τηγανίζουμε από κάθε πλευρά για δυο λεπτά να ροδίσουν ομοιομορφία.
Όταν κάνουν κρούστα με μια λαβίδα τα βγάζουμε.
Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.