• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
101
  • 2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1/2 στικ βανίλιας
  • Φλούδα 1/2 πορτοκαλιού κομμένη σε λεπτά στικς
  • 4 αχλάδια μέτρια και σφιχτά
  • Για το σερβίρισμα
  • Γιαούρτι
  • Φιλέ αμυγδάλου
  • Φρέσκο δυόσμο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Eπιλέγουμε αχλάδια ώριμα και σφιχτά όμοια σε μέγεθος.

    Καθαρίζουμε τη φλούδα και αφήνουμε το κοτσάνι πάνω στο αχλάδι.

    Η κατσαρόλα που θα χρησιμοποιήσουμε, πρέπει να είναι μικρή ίσα που να χωράει τα αχλάδια.

    Βάζουμε στην κατσαρόλα το κρασί, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη φλούδα πορτοκαλιού και τη βανίλια.

    Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά κι ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.

    Κόβουμε μια μικρή φέτα από το κάθε αχλάδι ώστε να έχουν όλα ίδιο ύψος.

    Βάζουμε τα αχλάδια όρθια στο σιρόπι, με το κοτσάνι προς τα πάνω.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά τα αχλάδια για 15′.

    Αναποδογυρίζουμε τα αχλάδια και σιγοβράζουμε με καπάκι για περίπου 10-15′ επιπλέον χωρίς να λιώσουν.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και αναποδογυρίζουμε και πάλι τα αχλάδια μέσα στο σιρόπι.

    Αφήνουμε να σταθούν στη κατσαρόλα μέχρι να κρυώσουν τελείως περίπου για 1 ώρα.

    Κατά την διάρκεια της ξεκούρασης τους, τα γυρίζουμε μερικές φορές μέσα στο σιρόπι.

    Όταν κρυώσουν, τα βγάζουμε με προσοχή σε πιάτο.

    Αφαιρούμε και σουρώνουμε το σιρόπι.

    Ξαναβάζουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα και το βράζουμε για περίπου 5′ μέχρι να μειωθεί στο μισό και να μοιάζει με αραιό μέλι η σύσταση του.

    Αφήνουμε να κρυώσει.

    Σερβίρουμε τα αχλάδια ποσέ πάνω σε γιαούρτι.

    Περιχύνουμε με το σιρόπι κρασιού και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.

    Γαρνίρουμε με λίγο δυόσμο.

    Προτεινόμενες συνταγές

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται