Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΥΤΙΓΚΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΥΤΙΓΚΑ
Εκτέλεση
- Στεγνώνουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να καρυκευτεί καλά.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε για 5 λεπτά τα κομμάτια του κοτόπουλου να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τα σκεπάζουμε να διατηρηθούν ζεστά.
- Στο ίδιο τηγάνι συμπληρώνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το πράσο, το σέλερι, τα καρότα και τα μανιτάρια (ολόκληρα και φέτες).
- Ρίχνουμε λίγο αλάτι και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά να πιούν τα λαχανικά τα υγρά τους και να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά να ψηθεί.
- Προσθέτουμε το ζωμό, το γάλα, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με κουτάλα για να διαλυθεί το αλεύρι.
- Αρωματίζουμε με το κονιάκ και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να πυκνώσει ελαφρώς η σάλτσα. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και αποσύρουμε το σκεύος από την εστία.
- Κόβουμε το ψωμί σε τρίγωνα και σε βουτυρωμένο μικρό πυρίμαχο σκεύος τα στήνουμε όπως στην πουτίγκα ώστε το ένα να μισοκαλύπτει το άλλο.
- Περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα και τα μισά λαχανικά.
- Απλώνουμε από πάνω σε μια στρώση το κοτόπουλο, καθώς και όλα τα υγρά που έχει βγάλει στο μεταξύ στο πιάτο. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και τα λαχανικά.
- Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο, την παρμεζάνα και τη γραβιέρα.
- Ψήνουμε την πουτίγκα σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 25 λεπτά, μέχρι να κάνουν ελαφριά κρούστα τα τυριά.
- Την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά εκτός φούρνου και τη σερβίρουμε με κουτάλι όσο είναι ακόμη ζεστή.