Για το αγγουράκι τουρσί
Πλένουμε τα αγγούρια, καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και με ένα μαχαίρι τα κόβουμε όλα σε φέτες.
Τα ρίχνουμε μαζί σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξίδι και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Βάζουμε τα αγγούρια και τα κρεμμύδια σε ένα βάζο, μαζί με όλα τα υγρά.
Ρίχνουμε στο βάζο με το γρήγορο τουρσί τον άνηθο και το σφραγίζουμε καλά.
Το συντηρούμε στο ψυγείο για 3 εβδομάδες, ενώ μπορούμε να το φάμε από την επόμενη ημέρα.
Χρησιμοποιούμε το τουρσί ως συνοδευτικό σε κρέας ή ψάρι ή το σερβίρουμε ως ορεκτικό για ούζο.
Επίσης ταιριάζει σε ντοματοσαλάτα και πατατοσαλάτα.