Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις ρίχνουμε κατευθείαν σε ένα μπολ με 1 κ.σ. χοντρό αλάτι και 1 στυμμένο λεμόνι για να μην οξειδωθούν.
Έπειτα καθαρίζουμε τα κουκιά από τις ίνες και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε σε μια πλασοτέ κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά για 3-4 λεπτά το ξερό κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τις αγκινάρες και τα κουκιά και σοτάρουμε ελαφρώς. Συμπληρώνουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τα αφήνουμε στη φωτιά για 10 λεπτά ακόμα.
Διαλύουμε το αλεύρι στο χυμό λεμονιού και περιχύνουμε με το μείγμα τα αγκιναροκούκια.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα στο κλειστό μάτι για 10 λεπτά, να δέσει η σάλτσα με τη θερμοκρασία της εστίας.
Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για τέλεια μαγειρέματα με αγκινάρες!
Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ στο τεύχος Απριλίου 2024.