Εκτέλεση
Συγκεντρώνουμε αρχικά όλα τα υλικά που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας.
Βάζουμε σε κατσαρόλα τη μαύρη ζάχαρη με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με κουτάλι να λιώσουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι.
Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 4-5 λεπτά, να πυκνώσει και να εμφανιστούν χοντρές φουσκάλες στην επιφάνεια.
Για ποιο πλούσια σύσταση βράζουμε για ένα λεπτό παραπάνω.
Για ποιο αραιό αποτέλεσμα το αφήνουμε στη φωτιά για ένα με δυο λεπτά λιγότερο.
Όταν μπει στο ψυγείο γίνεται σφικτό, αλλά το ζεσταίνεις και γίνετε ξανά ρευστό.
Αφήνουμε το σιρόπι καραμέλας να κρυώσει προτού το σερβίρουμε.