Εύκολη, αυθεντική Ζαγορίτικη και παραδοσιακή, αυτή η αλευρόπιτα είναι πεντανόστιμη και τρώγεται όλες τις...

Εύκολη, αυθεντική Ζαγορίτικη και παραδοσιακή, αυτή η αλευρόπιτα είναι πεντανόστιμη και τρώγεται όλες τις ώρες.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
139

Για την αλευρόπιτα

  • 1/2 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. τσίπουρο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 2½ ποτήρια νερό
  • 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο σουσάμι για πασπάλισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πρώτα χτυπάμε με σύρμα σε μπολ τα αυγά με το ελαιόλαδο και το τσίπουρο.

    Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.

    Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε έως ότου πετύχουμε ένα χυλό λίγο πιο αραιό από αυτόν του κέικ.

    Ρίχνουμε στο χυλό τη μισή θρυμματισμένη φέτα.

    Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ρηχό ταψί για πίτα 38 ή 40 εκ.

    Αδειάζουμε την αλευρόπιτα.

    Χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε την επιφάνεια με το χέρι.

    Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

    Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 50΄, μέχρι να ροδίσει.

    Ανακαλύψτε όλες τις μοναδικές παραδοσιακές συνταγές που συγκέντρωσα μόνο για εσάς από τα ταξίδια μου σε όλη την Ελλάδα!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται