Εκτέλεση
Πρώτα χτυπάμε με σύρμα σε μπολ τα αυγά με το ελαιόλαδο και το τσίπουρο.
Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε έως ότου πετύχουμε ένα χυλό λίγο πιο αραιό από αυτόν του κέικ.
Ρίχνουμε στο χυλό τη μισή θρυμματισμένη φέτα.
Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ρηχό ταψί για πίτα 38 ή 40 εκ.
Αδειάζουμε την αλευρόπιτα.
Χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε την επιφάνεια με το χέρι.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 50΄, μέχρι να ροδίσει.
Ανακαλύψτε όλες τις μοναδικές παραδοσιακές συνταγές που συγκέντρωσα μόνο για εσάς από τα ταξίδια μου σε όλη την Ελλάδα!